Alle landets 5. klasser inviteres til Skoleskydning :  en landsdækkende turnering med præmier for 15.000 kroner i landsfinalen. Skydningen foregår i oktober-november. Se vores aktivitetskalender for datoerne.

”Jamen, hvorfor skal jeg skyde?”

Det er for at finde landets bedste skoleskytter, samt for at have nogle sjove timer på skydebanerne.

”Jamen, det er ikke hele min klasse, der gider!”

Det gør ikke noget, fordi det er holdskydning, så der skal kun være 4 på hvert hold og et hold kan bestå af både piger og drenge, bare de er fra samme klasse.

”Jamen, jeg har ikke prøvet det før.”

Det gør ikke noget, for der er hele tiden instruktører til at hjælpe og til at sørge for at sikkerhedsreglerne overholdes. Du kan evt. træne inden turneringen begynder.

”Jamen, det har jeg ikke råd til!”

Det koster ikke noget. Turneringen er gratis og skytteforeningen låner dig gevær, giver dig patroner og skydeskiver. En af de mange fordele ved skydning er, at du kan gå lige ind fra gaden. Det kræver ikke noget specielt tøj eller udstyr for at skyde.

”Jamen, jeg ved ikke om jeg har tid til skydningen?”

Det behøver ikke at tage så lang tid, for du bestemmer selv om du vil træne på forhånd eller om du vil nøjes med at deltage i skoleskydningen, der består af én enkelt skydning.

Skoleturneringen foregår i løbet af oktober-november.

De 20 bedste hold fra hvert amt går videre til en amtsfinale den næstsidste lørdag i november. Amtsvinderne mødes lørdagen efter til en finale i Vingsted ved Vejle, hvor danmarksbedste skoleskytte findes.

”Konkurrencen”

Du får først nogle prøveskud og dernæst 20 skud, som tæller. Pointene fra de fire på holdet lægges sammen – og de 20 hold med flest point kommer i amtsfinalen, hvorfra vinderholdene går til landsfinalen. Der skydes indendørs med gevær på 15 meters afstand.

De fem bedste hold i landsfinalen deler 15000.- og derudover er der en præmie til alle finaledeltagerne. Der er medaljer til de tre bedste hold i amtsfinalerne.

”Jamen, det lyder jo meget godt – hvordan bliver jeg så meldt til?”

Du kan tilmelde dig hos din lærer, som har et tilmeldingskort hvor alle holdene skrives på. Hvis du har yderligere spørgsmål, så kontakt Støvring Skytteforening på tlf. 98372809 eller til Leo Simonsen på tlf. 98378669.

Se mere om skoleskydning under www.skytten.dk og klik dig ind under aktiviteter, eller gå direkte ind på siden på www.skoleskydning.dk